Jeżeli poruszamy temat uzależnień, zastanawiamy się nad tym, jakiego rodzaju substancje nas uzależniają, co przychodzi nam wtedy do głowy? Co jako pierwsze pojawia się w naszych myślach? Oczywiście są to narkotyki, czyli coś, co w opinii zapewne większości z nas, a może i wszystkich, jest czymś złym, w całej swojej istocie.

Czymś, co prędzej czy później powoduje, że człowiek sięga prawdziwego dna, z którego bardzo trudno jest się odbić.

Alkohol, będący przecież bardzo często stosowaną w świecie dorosłych, i nie tylko, używką, jest także uzależniaczem, choć zapewne w porównaniu z narkotykami, o działaniu mniej zabójczym, przynajmniej w tym samym czasokresie używania.

Jednakże czasy się zmieniają, pojawiają się nowe odmiany i rodzaje uzależniaczy, które wkraczają w nasze życie i zapewne już na stałe pozostają, jako jego element.

Mowa tutaj o dopalaczach, będących czymś nowym na naszym rynku.

Uzależniają nas jednakże nie tylko używki, także i osoby z naszego otoczenia, negatywnie na nas wpływające i wyniszczające, a także i telewizja oraz internet, które nadużywane i stosowane bez umiaru, stają się także swoistymi uzależniaczami.

5.

komputer.nokia6300.pl